Üdvözlöm/Szervusz!

 
Józsa Balázs vagyok a Debreceni Egyetem Pszichológia Intézetének doktorandusz hallgatója. Kutatási témám a számítógépes játékok játszása során átélt élmények (továbbiakban játékélmények) elemzése.
Erre vonatkozóan kidolgoztam egy vizsgálat-sorozatot, amely három részből áll. Elsőként arra vagyok kíváncsi, hogy melyek Magyarország 20 legkedveltebb számítógépes játékai. Miután sikerült a megkérdezettek véleménye alapján ezt megállapítanom arra keresem a választ, hogy ezen játékok játékélményei mennyire hasonlítanak, vagy éppen különböznek egymástól. Vannak-e olyan általános jellemzők (dimenziók), amelyek mentén jellemezni lehet ezeket a játékokat, avagy nincsennek ilyenek. A vizsgálat-sorozat utolsó, 3. fázisa egy személyes vizsgálat, melyben résztvevőknek játszaniuk kell egy számítógépes játékkal és ezt követően számolnak be játszásuk során átélt élményeikről. A vizsgálat ezen részében való részvételért - előre láthatóan - pénzügyi ellenszolgáltatást tudok nyújtani (1000 Ft/óra).

 
Az egyes rész-vizsgálatokban való részvétel önkéntes alapon történik és teljesen névtelenül zajlik. Bármelyikben részt lehet venni attól függetlenül, hogy az előző részben részt vett az illető vagy sem. Az elért eredményekről a vizsgálatokban résztvettek igénye szerint visszajelzést adok. Az egyes személyek egyéni véleményének, élményének kezelése titkosan zajlik, előzetes egyeztetés hiányában senkinek ki nem adható.
 
Ha szeretne/szeretnél részt venni a vizsgálat bármely részében, kattints az annak megfelelő hivatkozásra (linkre):
 
 
 
I. rész (a legnépszerűbb játékok megtalálása)
 
  II. rész (a 20 legnépszerűbb játék összehasonlítása)  
 
 
III. rész (személyes vizsgálat)
 
 
A vizsgálat-sorozat elindításával egyidőben szeretnénk kiépíteni a játékosokkal hosszabb távú együttműködést. Mivel a magyarországi számítógépes játékkutatás vizsgálati alanyok hiányával küzd, arra gondoltunk, hogy útjára indítunk egy kezdeményezést. Amennyiben érdekel a számítógépes játékkutatás, azok eredményei és szívesen vennél részt az enyémhez hasonló vizsgálatokban, úgy regisztrálnod kellene az alábbi internetoldalon a Magánszemély négyzet megjelelölése után. Erről a típusú együttműködésről bővebb tájékoztatást ugyanezen a honlapon találhatsz.
 
Hosszútávú együttműködés
 

Bármilyen kérdéssel, hasznos észrevétellel megtalál a jozsabalu@gmail.com e-mailcímen.