Önismeret- és kommunikációfejlesztés - Felkészülés az állásinterjúra

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor izzad, remeg, a gyomra összeszűkül, és úgy érzi, hogy forog vele a világ. Pontosan ezt éljük át egy állásinterjú, vagy felvételi beszélgetés előtt, során. Tehát mindenki küzd ezzel, természetesen más-más mértékben, de a kérdés az, hogyan tudja kezelni. Erőt ad neki ez az érzelmi többlet, vagy gátolja, blokkolja teljesítményét?
A képzés közvetlen célja, hogy a résztvevők képessé váljanak arra, hogy ebben az izgalmi helyzetben is be tudják mutatni erősségeiket. A tréning során feldolgozásra kerülnek a leggyakrabban előforduló kérdések, témák. A tagok "kipróbálhatják" magukat interjúhelyzetben. Természetesen nem csak az interjú tartalmi elemeire koncentrálunk, hiszen megjelenésünk, viselkedésünk, kommunikációnk stílusa legalább ilyen meghatározó szerepet játszik a döntés meghozatalakor. Az öltözködéstől kezdve a kézfogások típusain, hatásain át a szemkontaktusig minden terítékre fog kerülni.
Azonban ahhoz, hogy legjobb formánkat tudjuk mutatni, ismernünk kell magunkat. Első hallásra ez furcsán hangozhat, hiszen - gondolhatnánk - a nap 24 óráját magunkkal töltjük, ismerjük gondolatainkat, érzéseinket. Természetesen sokat tudunk magunkról, képességeinkről, de koránt sem mindent. A képzés lehetővé teszi, hogy személyiségünket mélyrehatóbban megismerjük, és ennek birtokában lehetővé válik, hogy egyfelől megfelelően válasszunk munkakört, munkahelyet, másfelől megtanuljuk hatékonyabban irányítani viselkedésünket, így a különböző stressz-helyzetekben is jól teljesíthetünk.
Összefoglalva: kis csoportban, különböző játékos feladatok segítségével, társaink ránk adott reakciója által megismerhetjük erősségeink, gyengeségeink. Információt szerezhetünk kommunikációs stílusunkról, a hatékony viselkedés ismérveiről, az előítélet csökkentésének módjáról. Mindezek birtokában magabiztosabban kiállhatunk magunkért egy olyan megterhelő helyzetben is, mint egy interjú.