Temperamentum és Karakter Vizsgálata

Miért lehet szükséges ezeket mérni?

Számos helyzetben megfigyelhetjük, hogy mennyire különbözőek az emberek. Ugyanarra a helyzetre az egyes emberek képesek teljesen eltérő módon reagálni. Például, amikor egy szupermarket pénztárjánál állunk a sorban, éppen ránk kerülne a sor, és ekkor valaki megkér minket, hogy engedjük magunk elé, mivel csak egy csokoládét szeretne venni, a mi bevásárlókocsink pedig tele van. Vannak, akik teljesen felháborodnak egy ilyen helyzetben és megkérik a személyt, hogy várja ki ő is a sorát. Mások morognak egy kicsit, ám odaengedik a személyt, megint mások pedig a mérgelődés legkisebb jele nélkül a pénztárhoz engedik a vásárlót.
Egy ilyen helyzetben nagyon sok tényező befolyásolja azt, hogyan reagálunk (például, hogy mennyire sietünk, mennyire vagyunk fáradtak, milyen hangulatban vagyunk stb.). Ezen tényezők közül a legkiemelkedőbb a saját temperamentumunk és karakterünk, az a mód, ahogyan általában reagálunk egy ilyen helyzetre, illetve, hogy mi magunk milyenek vagyunk.
Ezek a tulajdonságok az életünk minden területére kifejtik hatásukat, így a munkavégzésünkre is.
Nézzünk például egy árubeszerzőt, aki naponta tárgyal különböző beszállítókkal. Számára nagyon fontos, hogy kitartóan, udvariasan tudjon társalgást folytatni, akár a legudvariatlanabb üzletfelekkel is, különben a saját vállalatát sodorhatja igen kellemetlen helyzetbe.
Hasonló helyzetben van egy recepciós is, akinek rengeteg emberrel kell megtalálnia a közös hangot, igen udvariasan és nyugodtan kell reagálnia a leglehetetlenebb helyzetekben is - akár telefonon, akár személyesen beszél az illetővel.
Más munkaterületek is vannak, ahol igen fontos az, milyen tulajdonságokkal bírunk. Nagyon sok ember dolgozik együtt üzemekben szalagmunkásként. Munkájukban nagyon fontos, hogy megtalálják az összhangot, és egy kellemes légkörben, egymást támogatva tudják munkájukat végezni.
Összegezve megállapíthatjuk, hogy az emberek tulajdonságai és az, ahogyan reagálnak az egyes helyzetekben, kulcsfontosságú lehet nagyon sok munkahely esetében. A munkavégzés minőségét jelentősen ronthatja, vagy akár teljesen lehetetlenné is teheti az, ha a munkában érintett személyek (munkatársak, ügyfelek, üzlettársak) nem tudnak együttműködni, nem találják meg a közös hangot. A teljesen eltérő személyiségek, értékrendek akár konfliktusokat, vitákat is okozhatnak.

Mit jelentenek ezek a képességek összefoglalva?

A temperamentum valamilyen élményre adott önkéntelen érzelmi válasz. Ezeket részben örököltük és egész életünk során viszonylag változatlanok.
Ezzel ellentétben a karakter a saját magunkról alkotott képet, céljainkat és értékeinket foglalja magába, melyek döntéseinkre is kifejtik hatásukat.

Hogyan néz ki a temperamentumot és a karaktert vizsgáló teszt?
A tesztfelvétel és a teszteredmények, tesztpontszámok kiszámítása is számítógép segítségével történik.
A tesztekben állítások vannak megfogalmazva, amelyekről el kell dönteni, hogy igaznak érezzük-e magunkra vagy sem.
A teszt felvétele összesen kb. 30 percet vesz igénybe.